ÜNLÜLERİN MAKYAJ SIRLARI
Custom Search

18 Şubat 2012 Cumartesi

Kaç Fondöten Çeşidi Var?

Fondöten sadece size özel bir makyaj malzemesidir. İsteseniz bile en yakın arkadaşınızla paylaşamazsınız. Çünkü sadece sizin cilt renginize, cilt tipinize ve cildinizin ihtiyacına göre seçilip alınır. Bu üç unsur da zamana ve yaşadığımız mevsime göre değişir. Mesela yazın kullandığınız fondöteni, kışın kullanamazsınız veya normal bir cilt tipi belli bir dönem geçiriyordur; örneğin gereğinden fazla kuruyordur, makyaj tutmuyordur, dışa vuruyordur v.s. Stres, hastalık veya mevsim bu tür sorunlara neden olabilir. Bu durumda doğal olarak fondöteninizi değiştirmeniz lazım.

Dört tip fondöten bulunmaktadır; Likit, krem, mousse, tinted moisturizer. Fondöten sürerken sünger veya artık çok gelişmiş olan fondöten fırçalarını kullanmanızı öneririm, çünkü doğal bir görünüm sağlamasıyla beraber daha hijyeniktir.

Krem fondötenler, diğerlerine göre daha kalındır ve kapatıcı özelliğe sahipdirler. Özellikle olgun ve kuru ciltler için idealdir. Tinted moisturizer (renkli nemlendirici) en şeffaf fondötendir. Bu fondötende nemlendirici ve renk bir arada bulunur. Çok aktif bir hayatınız varsa ve yüzünüzde kapatılması gereken birşeyler yoksa fakat yine de yüzünüze hafif bir renk vermek istiyorsanız sizin için en ideali, renkli nemlendiricidir. Spor yaparken bile kullanabilirsiniz. Dönem dönem benim de tercihimdir. Tüm cilt tipleri kullanabilir.

Likit fondöten; en popüler olanı ve en çok tercih edilendir. Likitlerin iki çeşidi vardır biri su bazlı, diğeri ise yağ bazlı olanıdır. Kuru ciltler daima yağ bazlı, karma ve yağlı ciltler ise su bazlı olanları kullanmalıdır. Normal ciltler ihtiyaçlarına göre seçmelidir. Hassas ciltler ise su bazlı olanları tercih etmeleri gerektiği gibi süngerlerini de sık sık temizleyerek kullanmalıdırlar.

Mousse fondöten; fondötenlerin en yenisidir ve adından da belli olduğu gibi aynen köpük gibi hafif ve yumuşaktır. Hatta kullanması da eğlencelidir.  Silikon içerdiği için cildinizi kadife gibi yumuşacık yapar. Özelllikle kış aylarında cilt çabuk kuruduğundan köpük fondötenin içerdiği silikon cildinizin soğuktan kurumasını da engelleyecektir.

Unutmayın, aslında en iyi fondöten ve pudra her şeyden önce sağlıklı bir cilttir. Kendimize dikkat edersek, düzenli spor, sağlıklı beslenme, bol bol su ve iyi uyku ile sağlıklı ve mükemmel bir cilde sahip olabiliriz. Mükemmeli yakalamak için ise dışarıdan yardımı, her geçen gün daha iyi olan fondötenlerden alabilirsiniz.

Kaynak: http://www.tuliss.com


Krem fondöten              
Tinted moisturizer fondöten

Likid fondöten
Mousse fondöten


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder