ÜNLÜLERİN MAKYAJ SIRLARI
Custom Search

12 Şubat 2012 Pazar

Dönem makyajları 3-1920'lerin "flapper" tarzının çılgın makyajı!!!

Modern makyaj, günümüzde halen ürünlerini gönül rahatlığıyla kullandığımız ünlü kozmetik firmalarının 1910'larda maskara, ruj, göz farı ve pudrayı icat etmesiyle birlikte, 1920'lere doğru sinemanın ve gelişen reklamcılığın da etkisiyle popülerleşti."Flapper" denilen yeni bir tarz oluştu 1920'lerde. O nesile ait kadınlar kısa etekler giyiyorlar,  saçlarını kısacık kestiriyorlar ve caz dinliyorlardı. Her bakımdan rahat kadınlardı bu "flapper" kadınlar...Fazlasıyla atılgan, normların dışında, araba kullanan, su gibi alkol tüketen ve tütün içen kadınlardı. Ama görüntülerindeki asıl can alıcı nokta kuşkusuz abartılı makyajlarıydı! Kısacık, dağınıkmış gibi gözüken üstünde uğraşılmış bob model vaglı saçlar; vurgulu dudaklar ve yoğun bir şekilde maskaralanmış büyük gözler!

İşte o zamanların makyaj stilini gösteren birkaç resim;



 O dönemlerden oyuncu star Clara Bow:


Her ne kadar 1929'da yaşanan Dünya Ekonomik Bunalımı (Büyük Buhran) bu hedonist yaşam tarzını ve flapper modasını yok etmiş olsa da, o zamanların çılgın makyajını denemek lazım derim ben. Modanızı her zaman siz yaratın zamana bağlı kalmayın! Alın size biraz sessiz ama güzel bir video:)Tüm ayrıntılarıyla gösteriyor o dönemin makyajını...Eski dönem partileri ve cadılar bayramı için çok süper!
Fark ettiyseniz bütün olay gözlerde…Gözlerinizin iki ucuna koyu far, ortasına da açık kahverengi far sürüyorsunuz. Kaşlarınızı yoğun pudra altında saklayıp, baştan düz başlayan ince bir kaş çiziyorsunuz. Dudaklarınızı da tıpkı bir geyşa dudağı gibi kenarlardan biraz daraltıp, çarpıcı renklerle vurgulu yapıyorsunuz... Koyu kırmızı, mürdüm veya bordo rujunuzu sürüyorsunuz...Bebeksi ve masum duran pembe renkler pek kullanılmıyor bu dönemde:) Eğer çiçekli bandınızı da kafanıza takarsanız, artık siz 2000’lerde yaşayan bir “flapper” kadınsınız!!!:) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder