ÜNLÜLERİN MAKYAJ SIRLARI
Custom Search

18 Şubat 2012 Cumartesi

Doğru Fondöten Seçimi ve Kullanımı

Bazen fondöten yüzümüzde bir kalıp gibi duruyor ve varlığını sonuna kadar haykırıyor "burdayıııııııım!" diye:) Bu hiç de hoş olmayan nahoş görünümü atalım silelim yüzümüzden bayanlar! Saç diplerimiz, boynumuz ve yüzümüz arasındaki ton farkı bizi komik durum düşürmesin, olabildiğince doğal dursun sanki kendi cildimizmiş gibi...Bu bilgileri gelin makyaj sırlarını kitaplarıyla bizimle paylaşan top model Tülin Şahin' den edinelim: (http://www.tuliss.com)


*Fondöteni nemli bir süngerle, fırçayla veya parmak uçlarınızla sürün!
*Şeffaf ve doğal durması için sadece kapatılması gereken yere sürün ve iyice dağtın.
*Ne kadar çok sürerseniz o kadar çok kapatmaz,güzel görünmenin aksine bir maskeniz varmış gibi durursunuz.Yanlışlıkla fazla sürdüyseniz nemli bir süngerle fazlalığı almaya çalışın.
*Önce concealer sürdüyseniz mutlaka üzerine fondöten sürmenize gerek yok!Kapattığınız yer daha çok belli olur ikisinden birini seçin.Ya fondöten ya concealer.Sabitlemek için bir fırça ile toz pudra sürün.
*Fondöteni tüm yüzünüze sürdüyseniz asla boynunuzu unutmayın.Bu kadınların yaptığı en büyük hatadır ve maalesef çok çirkin duruyor.
*Renk seçerken elinize değil de boynunuza veya yüzünüze sürerek deneyin boynunuza sürdüğünüz renk kaybolmuşsa o doğru renk demektir.
*Alacağınız makyaj malzemesini her zaman gün ışığında deneyin. Alacağınız ürünü önce mağazada sürün ve mağazadaki ışıklarla nasıl göründüğüne baktıktan sonra elinize bir ayna alın ve dışarıda gün ışığında bakın.Renkten emin olamadıysanız hemen silmeyin,dışarıda bir saat gezindikten sonra aynaya tekrar bakın,renk muhtemelen yerine daha iyi oturmuş olacaktır aynı zamanda  bu yöntemle fondötenin cildinize nasıl bir etki yaptığını da anlamış olursunuz.
*Fondöten cildinizden ne çok açık ne de çok koyu olmalı,cildinizle aynı renkte olmasına dikkat edin.Fondötenin amacı size renk vermek değildir, rengi size allık,far ve ruj verecektir.
*Elinizin altında hep iki renk fondöten olmalıdır.Biri yaz diğeri ise kış için.
*Kışları yüzünüze fondöten sürerken bir iki dakika kaynamış suyun içinde beklettiğiniz bir süngerle sürün,bu yüzünüzü kışın sert beyaz ışığında daha doğal gösterir.
*Fondöten fırçası ile sürülen fondöten ciltte çok daha iyi ve uzun süre kalıyor.Çok doğal durması ile birlikte fondöten sürdüğünüz zor anlaşılıyor. İlk denemelerde belki zorlanabilirsiniz ama zamanla emin olun ki,en iyi makyözden bile daha iyi olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder