ÜNLÜLERİN MAKYAJ SIRLARI
Custom Search

29 Şubat 2012 Çarşamba

Ünlülerin Makyaj Sırları-I

KATE MOSS
Düzgün kemik yapısı dışında ekstra hiçbir özelliği olmamasına rağmen, makyajla bambaşka biri oluyor. En büyük problemi sivilce ve siyah noktalarla dolu cildi. Bu sorununa ancak profesyonel kapatıcılarla çözüm buluyor. Yüzünü daha canlı ve parlak göstermek içinse likit allıklardan yararlanıyor. Gözlerini ön plana çıkartmak için kullandığı makyaj malzemeleri ise siyah kalem ve maskarayla sınırlı. 











JENNNIFER LOPEZ
En büyük handikabı geniş ve kemikli yüz hatları. Ancak Jennifer, profesyonel çekimlerde bu sorununu gizlemeyi başarıyor. Fondötenini hep bronz tonlardan seçerek, yüzünün daha ince görünmesini sağlıyor. Burun, yanak ve alın bölgelerine ise şeftali tonlarında allık uygulayarak kemik yapısını belirginleştiriyor











KYLIE MINOUGE
Bir kadının yaşı 40’lara dayanmasına rağmen hala çok güzel görünüyor olması tesadüf olamaz değil mi? Kylie Minogue, minyon yüz hatlarının avantajını mükemmel makyajıyla birleştirmeyi çok iyi biliyor. Onun en büyük sırrı, her daim ten ve saç rengine uygun renkleri tercih ediyor olması. Pembe, şeftali, mavi ve yeşil tonlarıyla çok daha genç ve dinamik görünüyor. 









JULIA ROBERTS      
Şu sıralar çocuklarının bakımıyla meşgul olan seksi yıldız, avantajlı ve dezavantajlı bölgelerini çok iyi biliyor. Genelde gözlerini ön plana çıkarmaktan hoşlanan Julia, bunun için bal rengi gözleriyle kontrast oluşturan mavi ve gri tonlarını tercih ediyor. Koyu pembe tonlarındaki allıkla da, elmacık kemiklerini belirginleştirerek daha fotojenik bir görünüm kazanıyor. 





HALLE BERRY 
Minyon ve sevimli yüz hatlarına sahip olan Halle Berry, bu özelliklerini gölgelemeyecek makyajı tercih ediyor. Kahve veya siyah göz kalemiyle çerçevelediği gözlerini aynı renkte maskarayla belirginleştiren seksi yıldız, böylece makyajının önemli bir aşamasını bitirmiş oluyor. Ruj sürmekten hoşlanmıyor. Yanından asla ayırmadığı malzemesi ise şeftali rengi Dior allığı... 









SCARLETT JOHANSSON
Scarlet’in aslında hiç de makyaj hilesine ihtiyacı olmadığını düşünebilirsiniz ama değil! Onun da kendine göre kusurları var. Burnunun bazı fotoğraflarda çok geniş göründüğünden yakınan Scarlet, bunu önlemek için iki renkli pudralardan yararlanıyor. Açık tonunu burun kanatlarına, koyu tonunu ise burnunun üzerine sürerek daha ince bir görünüm elde ediyor.









GYWNETH PALTROW
Masum yüz hatları ve asil duruşuyla dikkat çeken Gwyneth Paltrow’un tek şikayeti, fazla açık tenli olması nedeniyle hep hastalıklı gibi görünmesi. Normal şartlarda makyaj yapmaktan hiç hoşlanmayan Gwyneth, yine de allıktan asla vazgeçemediğini söylüyor. Spordan yeni çıkmışcasına doğal bir görünüm kazandırdığı için, parmakla dağıtılan jel allıkları tercih ediyor. 

Tülin Şahin'den ev yapımı peeling!


Başarılı bir top model ve güzelliğin şifrelerini neredeyse çözmüş olan Tülin Şahin bizlere güzel bir peeling tarifi veriyor. Üstelik bu peeling i yapmak için öyle pahalı pahalı, bulunması zor şeylere de gerek yok. Mutfağınızın temel taşlarıyla yapabileceksiniz bu peeling'i:) İşte şunlarla:)
























Hem yemeğinize katacaksınız, hem de yüzünüze bir güzel sürüp siyah noktalarınızdan arınacaksınız. Elbette bazı şartlar, ölçekler var bu peeling için. Hadi okuyalım:

EL, AYAK VE YÜZ İÇİN EV YAPIMI PEELİNG

Cildimiz kendi kendini 3 haftada bir yeniliyor. Ama büyük şehirlerde yaşayanlarımız maalesef bu kadar bekleyemiyor : ) Çünkü malum hava kirliliği, stress, sürekli bilgisayar başı, cildimizin ve gözeneklerimizin daha çabuk tıkanmasına ve kirlenmesine yol açıyor. Bu durumda daha sık peeling yapmak zorunda kalıyoruz. Piyasada bir çok markanın benim de severek kullandığım çok güzel peelingleri var. Ama acil bir durumda peeling lazım olursa ve elinizin altında yoksa işte size ev yapımı peeling : ) Bu peelingi el, yüz ve ayaklarınıza uygulayabilirsiniz. Kuaföre manikür ve pediküre gitmeye vakit mi kalmadı, bu ev yapımı peeling imdadınıza yetişecektir. Unutmayın cildinizde açık yara veya sivilceler varsa asla peeling yapmayın bu daha da artmasına sebep olur. Ama bir tane sivilce varsa yapabilirsiniz. Sadece sivilcenin etrafında yapmanız yeterli olacaktır.


İşte size ev yapımı peeling tarifi;


Küçük bir kase içine, tatlı kaşığı ile;
Zeytinyağı, süt
Çay kaşığı ile;
Toz şeker, tuz limonun suyunu 1 çay kaşığı kadar sıkın.


Tuz en küçük siyah noktaları bile yakalayacaktır. Toz şeker de aynı şekilde siyah noktalar için, ama toz şekerin ayrı bir faydası da olacaktır, şekerin ışıltısını yüzünüzde de göreceksiniz : ) Yani toz şeker ve tuz irili ufaklı oldukları için cildinizle beraber çok güzel çalışacaklar. Zeytinyağı nemlendirecek ve cildinizi yatıştıracak. Süt de nemlendirecektir. Limon ise cildi yağlı olanlar için ideal. Cildiniz fazla yağlı değilse limon koymayın. Ayaklarınız ve elleriniz için daha büyük ölçüler kullanmalısınız.


kaynak:http://www.tuliss.com/

Denemeyi düşünüyorum ama sivilce olmaması gerekiyor o yüzden beklemek lazım...

Give Good Face Makyajları

Bir önceki yazılarımda Give Good Face makyajlarından bahsetmiştim ve video eklemiştim. Size bazı fotoğraflar seçtim. Buyrun bir de bunlara bakın:)












24 Şubat 2012 Cuma

Give Good Face- Leopar Gözler Makyajı


Bir önceki yazımda, Jordan Liberty'nin Give Good Face makyajlarından bahsetmiştim. Leopar gözler makyajı çok ilginç...Evet belki sokakta veya bir davette bu makyajla duramazsınız ama belli mi olur bir gün tekrar bakar, uygularsınız bu makyajı. Zaten Give Good Face sayfasında hakkında kısmında -http://givegoodface.com/about/-Jordan Liberty'nin podyum, medya, film makyajları yaptığından bahsediliyor..Bu makyaj da biraz sıradışı...Buraya leopar gözler makyajının videosunu koydum sizler için, keyifli seyirler:)





Give Good Face-Morötesi Gözler(Ultraviolet eyes)

Model: Brooke Quinn
Yukarıdaki resimlerde gördüğünüz gözler gerçek, herhangi bir fotoshop çalışması değil...Bu gözlerin eseri, makyör  (make-up artist) Jordan Liberty...New York Moda Haftası'nda uyguladığı makyajları Give Good Face adlı öğretici makyaj kitabında toplamak üzere tekrardan yaptı ve profesyonel fotoğrafçılarla çalıştı...Diğer çalışmalarına ve fotoğraflarına bu adreslerden bakabilirsiniz:
JORDAN LIBERTY
Tüm videolar HD formatında ve sizleri sıkmamak amacıyla hızlı olacak şekilde tasarlanmış. Böylece duraklatmanız gerekirse, talimatlar ekranda yazılı:) Ultraviolet eyes (morötesi gözler) videosu altta. Tam olarak 1:32. saniyede makyajı yapmaya başlıyor;


KULLANILAN ÜRÜN LİSTESİ:
Smashbox PhotoFinish Primer "Light"
Smashbox Studio Skin 15-Hour Wear Foundation and HD Concealer with Stila Pointed Foundation Brush
MakeUpForEver Contour Kit with Ulta Professional Fan Brush
MakeUpForEver HD Powder with Stilazzi Powder Brush
Smashbox PhotoFinish Lid Primer with Studio Gear Concealer Brush
Urban Decay "Asphyxia" Shadow with Stilazzi Large Shadow Brush
Urban Decay "Purple Haze" Shadow with Stilazzi Crease Brush
MakeUpForEver "#92" Matte Shadow
Smashbox "Blackout" Shadow
Ulta Professional Angle Brush
Smashbox "Onyx" Limitless Liner Pencil
Smashbox Artificial Light for Eyes
Smashbox Full Exposure Mascara
Essence Brow Pencil
Smashbox "Light" Nude Lip Liner
Smashbox "Baby Pout" Lip Enhancing Gloss and Stilazzi Lip Brush



Bu görünümü istediğiniz bir rengin üç tonuyla (açık, orta ve yoğun) elde edebilirsiniz..Kahverengiler, derin maviler...

19 Şubat 2012 Pazar

Dünyanın Bir Numaralı Bitkisel Kozmetik Markası YVES ROCHER Makyaj Ürünlerinde %30 İndirim!!!!!!!

YVES ROCHER HAKKINDA

Bir doğa tutkunu olan Yves Rocher, kadınlara ve doğaya olan taahhütleri üzerinde 40 yılı aşkın
bir süredir çalışmaktadır.

Bitkisel güzellikte bir öncü olarak, kendini, tüm araştırma, ürün geliştirme, tasarım, üretim ve 
dağıtım aşamalarında, doğanın korunmasına adamıştır.
Sanayici olarak, doğa dostu yöntemlerle geliştirme ve üretim yapma sorumluluğunu taşımaktadır, 
öyle ki;
-organik olarak yetiştirilen bitkileri kullanımı,
-pazara refill ürün sunumu ile ambalaj malzemesi sarfının azaltılması,
-yeniden değerlendirilebilir ve doğada çözünebilir ambalaj malzemelerinin tercih edilmesi,
-ürünlerin hayvanlar üzerinde test edilmemesi firma prensipleri haline getirilmiştir.

NATUREL KOZMETİK TİCARET A.Ş.

Naturel Kozmetik Ticaret A.Ş., bitkisel kozmetikte dünya lideri, Fransız markası Yves Rocher'nin Türkiye'deki tek temsilcisidir. 85 ülkede 45 yılı aşan bir süredir faaliyet gösteren ve 2000 yılından bu yana Türk tüketicisi ile buluşan Yves Rocher’nin İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Adana, Mersin, Kayseri, Tekirdağ, Trabzon, Denizli, Aydın ve Eskişehir illerinde toplam 28 satış noktası bulunmaktadır. Kaynağını doğadan alan bitkisel içerikli ürünlerimizi daha geniş tüketici kitlelerine ulaştırabilmek için hızlı büyüme politikamızı önümüzdeki yıllarda da sürdürmeye devam edeceğiz. 


Bu firma gerçekten çok iyi ve ürünleri %100'e yakın bir şekilde doğadan toplanan bitkilerin özleriyle yapılıyor.  Bu benim için çok önemli. Mağaza olarak da dış görünüşü çok hoş, yeşil tonlarının baskın olduğu bir dekorasyonu var. Sanki doğadan olduğunu haykırıyor:) Benim ablam hamile olduğu dönemde parfümüne kadar bu mağazadan alışveriş yapmıştı. Yeşil çay esanslı ferah kokulu bir parfümü vardı, ben de çok severdim:)Hatırladığım kadarıyla pudrası  da oldukça iyiydi ve doğal bir görünüm veriyordu. Deride birikme yapmıyordu ve en önemlisi kimyasal içermiyordu. Küçük jestleri de olan bir firma ayrıca...Doğum günlerinizde küçük hediyeleri oluyor bu firmanın:)   Bir Ankaralı olarak, eğer CEPA alışveriş merkezine gidersem mutlaka uğrayacağım. Ben pudrasını almak istiyorum hazır bu indirim varken. Almak istediğim pudra:


  • Toz Pudra
  • Poudre libre veloutée
/images/stocks/ST16818BR.JPG
Son derece doğal toz pudra

Yüzünüzdeki aydınlığı donuklaştırmadan ve yüzünüzün doğallığını kaybettirmeden cilt tonunuzu eşitleyerek cildinizi matlaştıran hafif pudra.

Yumuşak yapısı sayesinde cildinizi kurutmaz, yüz hatlarınızda birikmez.Yüzünüzdeki parlamayı matlaştırır. Makyajı sabitlemeye yardımcı olur.

Tüm cilt tipleri için uygundur. 


İndirimli haliyle 44,90 gözüküyor 10 tl ye yakın bir indirim var sanırım...Stoklarda mevcut değil ama yine de şansımı deneyeceğim.Eğer üstteki linke tıklarsanız, ürünleri inceleyebilirsiniz:) Ayrıca oturduğunuz şehirde ve semtte bulunup bulunmadığını da mağazalarım'dan öğrenebilirsiniz.
NOT: Alınan duyumlara göre yurtdışında özellikle Fransa'da pek bi uygunmuş Yves Rocher ürünleri. Burda biraz fahiş fiyatlara satılıyor dışarıya nazaran ama yine de uygun diğer büyük kozmetik firmalarına göre..

18 Şubat 2012 Cumartesi

Katy Perry-Last Friday Night klip makyajı



Katy Perry' in bu klibindeki ışıltılı ve renkli makyajına ne dersiniz? Gözlüklü ve telli Çirkin Betty bir anda partiyle beraber değişiveriyor bu makyajla...Tabi teller kalıyor:) Kendinizi de bir de öyle görün derim ben, çok eğlenceli oluyor, yaptıktan sonra nerden girmiş şu pastel tonlar hayatımıza diyorsunuz! Bir video paylaşıyorum sizinle, eğer videodaki kadına sadede gel demek istemiyorsanız direk 00:35'ten başlatın:)


 T -G -I- F DİYE BAĞIRABİLİRSİNİZ!:)


Kullanılan ürünler:
FACE (YÜZ):
M.A.C Cream Color Base ‘Pearl’
M.A.C Blush ‘Amazon Princess’
FaceFront Mineralize Blush ‘Vapidus’
EYES (GÖZLER):
M.A.C Paint Pot ‘Soft Ochre’
M.A.C Eyeshadow ‘Blue Sorcery’
M.A.C Eyeshadow ‘Steamy’
M.A.C Eyeshadow ‘Nocturnelle’
M.A.C Eyeshadow ‘Stars n Rockets’
M.A.C Eyeshadow ‘Illusionary/Burning Ambition’
M.A.C Eyeshadow ‘Sea and Sky’
Illamasqua Eyepencil ‘Coax’
M.A.C Haute and Naughty Mascara
LIPS (DUDAKLAR):
M.A.C Lip Erase
Barry M Lipstick ’52 Shocking Pink’
Barry M Lipstick ’100 Baby Pink’
Barry M Lipstick ’132 Pink Bronze’
NAIL POLISH (OJE):
Illamasqua ‘Collide’

Barbie Bebek Makyajı

Küçükken muhakkak bir tane de olsa hepimizin barbi bebeği olmuştur. Elbiseler dikilmiştir üstüne minik kumaşlardan ve saçları alındığı gibi bırakılmamıştır:) Ya topuz yapılmıştır ya da örülmüştür...Minik bir kız çocuğuyken en çok örgülü saç modelini kullanmışızdır çünkü:) Ya da buna bir kullanım biçimi ya da tercih demeyelim. Annelerimizin tercihiydi daha çok:) Sıkıca örerlerdi bir de, gün boyu açılmasın ve güçlensin diye...Neyse konumuzdan sapmayalım ne demiştik barbi bebekler...Sanki taa küçüklükten tanıştırılıyorduk incecik vücutla, makyajla ve şık giysilerle barbiler sayesinde.Oyuncak dünyasında bir pazarlama harikası... 
Peki o pembe tonlarındaki makyajlarını hatırlayanınız var mı? Mutlaka küçükken kendinizde hayal etmişsinizdir:)
Bir video buldum Michelle Phan'a ait. Çok tatlı, şeker tadında bir barbi makyajı yapmış videoda..keyifli seyirler...Belki yaparsınız ve çok eğlenirsiniz:)


Videodaki far paletine dikkat ettiniz mi? Resmen renk cümbüşü:) Markası Coastal Scents, sitesinde 19 dolar gözüküyor, işte fotoğrafı;


Çabuk ve Pratik Makyajın Sırları

Acilen evden çıkmanız ve önemli bir buluşmaya mı gitmeniz lazım? Son dakika randevuları sizi zor duruma sokabilir...Ya da sabah erken uyanamadınız ve hemen makyajınızı yapıp yol almanız lazım işe ya da okula doğru...Madem öyle elinizden geldiğince çabuk makyajınızı yapmanız ve canlı bir görünüme kavuşmanız lazım...Nasıl mı? Buyrun...En fazla 5 dakika:)
Ten
  • Cildiniz donuksa kayısı ve bej tonlarında bir makyaj altı sürün. Göz altlarınızda morluklar yüzünüzde sivilce ve kızarıklıklar varsa mutlaka bir kapatıcı kullanın. Rengi cildinizden bir ya da iki ton açık olmalı.Kapatıcıyı parmaklarınızla cildinize iyice yedirin.
  • Fondöteninizi uygulayın. Fondöten rengini cildinizle aynı tonda veya yarım ton daha açık seçin.
  • Büyük bir fırça ile pudranızı ve allığınızı sürün.
Göz
  • Üst göz kapağınızın tamamına göz farını sürün.Gözleriniz koyu renk ise ideal far renkleriniz bej ve sedef tonlarıdır. Açık renk gözlerde her renk rahatlıkla kullanılabilir. Gri siyah ve kahverengi derin bir bakış; mavi ve yeşil tonları ise daha genç bir görünüm verir.
  • Gözleriniz büyükse göz içine küçükse kirpik diplerinden kalem çekin. Pamuklu çubuk ile çizgiyi dağıtıp gölgelendirin.
  • Kirpiklerinizi tarayın ve iki kat rimel sürün.
Dudak
  • Dudak kalemi kullanıyorsanız rujunuza uygun bir renkle dudaklarınızı çevreleyin.
  • Fırça ile rujunuzu sürün. Dudaklarınızın tam ortasına bir parça parlatıcı ekleyin.
Daha önce videolarını kullandığım Nicola'nın günlük makyaj videosu da burada...iyi seyirler:)



Kaç Fondöten Çeşidi Var?

Fondöten sadece size özel bir makyaj malzemesidir. İsteseniz bile en yakın arkadaşınızla paylaşamazsınız. Çünkü sadece sizin cilt renginize, cilt tipinize ve cildinizin ihtiyacına göre seçilip alınır. Bu üç unsur da zamana ve yaşadığımız mevsime göre değişir. Mesela yazın kullandığınız fondöteni, kışın kullanamazsınız veya normal bir cilt tipi belli bir dönem geçiriyordur; örneğin gereğinden fazla kuruyordur, makyaj tutmuyordur, dışa vuruyordur v.s. Stres, hastalık veya mevsim bu tür sorunlara neden olabilir. Bu durumda doğal olarak fondöteninizi değiştirmeniz lazım.

Dört tip fondöten bulunmaktadır; Likit, krem, mousse, tinted moisturizer. Fondöten sürerken sünger veya artık çok gelişmiş olan fondöten fırçalarını kullanmanızı öneririm, çünkü doğal bir görünüm sağlamasıyla beraber daha hijyeniktir.

Krem fondötenler, diğerlerine göre daha kalındır ve kapatıcı özelliğe sahipdirler. Özellikle olgun ve kuru ciltler için idealdir. Tinted moisturizer (renkli nemlendirici) en şeffaf fondötendir. Bu fondötende nemlendirici ve renk bir arada bulunur. Çok aktif bir hayatınız varsa ve yüzünüzde kapatılması gereken birşeyler yoksa fakat yine de yüzünüze hafif bir renk vermek istiyorsanız sizin için en ideali, renkli nemlendiricidir. Spor yaparken bile kullanabilirsiniz. Dönem dönem benim de tercihimdir. Tüm cilt tipleri kullanabilir.

Likit fondöten; en popüler olanı ve en çok tercih edilendir. Likitlerin iki çeşidi vardır biri su bazlı, diğeri ise yağ bazlı olanıdır. Kuru ciltler daima yağ bazlı, karma ve yağlı ciltler ise su bazlı olanları kullanmalıdır. Normal ciltler ihtiyaçlarına göre seçmelidir. Hassas ciltler ise su bazlı olanları tercih etmeleri gerektiği gibi süngerlerini de sık sık temizleyerek kullanmalıdırlar.

Mousse fondöten; fondötenlerin en yenisidir ve adından da belli olduğu gibi aynen köpük gibi hafif ve yumuşaktır. Hatta kullanması da eğlencelidir.  Silikon içerdiği için cildinizi kadife gibi yumuşacık yapar. Özelllikle kış aylarında cilt çabuk kuruduğundan köpük fondötenin içerdiği silikon cildinizin soğuktan kurumasını da engelleyecektir.

Unutmayın, aslında en iyi fondöten ve pudra her şeyden önce sağlıklı bir cilttir. Kendimize dikkat edersek, düzenli spor, sağlıklı beslenme, bol bol su ve iyi uyku ile sağlıklı ve mükemmel bir cilde sahip olabiliriz. Mükemmeli yakalamak için ise dışarıdan yardımı, her geçen gün daha iyi olan fondötenlerden alabilirsiniz.

Kaynak: http://www.tuliss.com


Krem fondöten              
Tinted moisturizer fondöten

Likid fondöten
Mousse fondöten


Doğru Fondöten Seçimi ve Kullanımı

Bazen fondöten yüzümüzde bir kalıp gibi duruyor ve varlığını sonuna kadar haykırıyor "burdayıııııııım!" diye:) Bu hiç de hoş olmayan nahoş görünümü atalım silelim yüzümüzden bayanlar! Saç diplerimiz, boynumuz ve yüzümüz arasındaki ton farkı bizi komik durum düşürmesin, olabildiğince doğal dursun sanki kendi cildimizmiş gibi...Bu bilgileri gelin makyaj sırlarını kitaplarıyla bizimle paylaşan top model Tülin Şahin' den edinelim: (http://www.tuliss.com)


*Fondöteni nemli bir süngerle, fırçayla veya parmak uçlarınızla sürün!
*Şeffaf ve doğal durması için sadece kapatılması gereken yere sürün ve iyice dağtın.
*Ne kadar çok sürerseniz o kadar çok kapatmaz,güzel görünmenin aksine bir maskeniz varmış gibi durursunuz.Yanlışlıkla fazla sürdüyseniz nemli bir süngerle fazlalığı almaya çalışın.
*Önce concealer sürdüyseniz mutlaka üzerine fondöten sürmenize gerek yok!Kapattığınız yer daha çok belli olur ikisinden birini seçin.Ya fondöten ya concealer.Sabitlemek için bir fırça ile toz pudra sürün.
*Fondöteni tüm yüzünüze sürdüyseniz asla boynunuzu unutmayın.Bu kadınların yaptığı en büyük hatadır ve maalesef çok çirkin duruyor.
*Renk seçerken elinize değil de boynunuza veya yüzünüze sürerek deneyin boynunuza sürdüğünüz renk kaybolmuşsa o doğru renk demektir.
*Alacağınız makyaj malzemesini her zaman gün ışığında deneyin. Alacağınız ürünü önce mağazada sürün ve mağazadaki ışıklarla nasıl göründüğüne baktıktan sonra elinize bir ayna alın ve dışarıda gün ışığında bakın.Renkten emin olamadıysanız hemen silmeyin,dışarıda bir saat gezindikten sonra aynaya tekrar bakın,renk muhtemelen yerine daha iyi oturmuş olacaktır aynı zamanda  bu yöntemle fondötenin cildinize nasıl bir etki yaptığını da anlamış olursunuz.
*Fondöten cildinizden ne çok açık ne de çok koyu olmalı,cildinizle aynı renkte olmasına dikkat edin.Fondötenin amacı size renk vermek değildir, rengi size allık,far ve ruj verecektir.
*Elinizin altında hep iki renk fondöten olmalıdır.Biri yaz diğeri ise kış için.
*Kışları yüzünüze fondöten sürerken bir iki dakika kaynamış suyun içinde beklettiğiniz bir süngerle sürün,bu yüzünüzü kışın sert beyaz ışığında daha doğal gösterir.
*Fondöten fırçası ile sürülen fondöten ciltte çok daha iyi ve uzun süre kalıyor.Çok doğal durması ile birlikte fondöten sürdüğünüz zor anlaşılıyor. İlk denemelerde belki zorlanabilirsiniz ama zamanla emin olun ki,en iyi makyözden bile daha iyi olacaksınız.

Esmerlerin Makyajı Nasıl Olmalı?


Evet esmer hatunlar, başlığımızdan ve koyduğum resimlerden (soldan sağa Beyonce, Jessica Alba ve Eva Longoria) anlaşılacağı üzere bu yazı sizinle ilgili:) Esmerliğinizi yapacağınız makyajla daha güzel ortaya çıkarabilmeniz için  renk tonlarından tutun da kullanılacak tekniğe kadar birkaç ipucu var aşağıda:)Öncelikle biz kadınlar neden makyaj yaparız bi hatırlayalım isterseniz:)

Kadınlar Neden Makyaj Yapar ?

  • Kendini iyi hissetmek
  • Etrafa hoş görünmek
  • Gözaltı morlukları ,sivilce , leke gibi olumsuzlukları örtmek için
  • Var olan güzelliğine güzellik katmabk için
  • Bakımlı ve temiz görünmek için
  • Fazla efor sarf etmeden ve abartıdan kaçınarak yüzünüzün karakteristik güzelliklerini vurgulamak ve cildinizi kusursuz göstermek için
Belki inanmayacaksınız ama yaptığınız makyaj saç rengine bağlı... Yani kumral ya da kızıl saçlı birinin yaptığı makyaj sizi son derece silik gösterebilir. Dünyaca ünlü makyaj artisti Fred Farrugia'nın esmer bayanlar için verdiği ipuçları ve ürün önerileriyle "esmerin tadı" ibaresinin hakkını vereceksiniz.

Pembelerden kurtulun!


Kiremit rengi, vişne çürüğü gibi zengin renkler koyu saçlarla, pembe renkten daha iyi uyum sağlayacak çünkü eğer bu özelliklere sahipseniz pembe sizi daha solgun ve silik gösterecek. Koyu renkler dudaklarınıza yapacağınız vurguyu arttıracak; illa ki pembe bir renk kullanacağım diyorsanız, koyu tonlarda bir pembe tercih etmenizde fayda var ki o da tek bir şartla: Gözlerinizi vurgulayarak cansız ve solgun görünümden kaçınacaksınız. Fred Farrugia kendi serisine ait fuşya ruju ile biraz cüretkâr olmanızı tavsiye ediyor. Inglot mağazasında uygun fuşya bir ruj bulabilirsiniz. Tabii gözlere de rimelden başka hiçbir uygulama yapmamanız gerekiyor. Bobby Brown yeni ruj serisi müthiş...


Fondöten seçimi


Pürüzsüz bir cilt görünümü için olmazsa olmaz, ten rengine uygun seçilen bir fondötendir. Yanlış seçilmiş bir fondöten sizi sağlıksız ya da solgun gösterecektir. Fondötenin, ten rengine uygun olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, onu alt çene kemiğinizle çenenin arasındaki bölgede denemeniz. Bir uzmandan cildinize konsültasyon yapmasını ve size uygun markayı ve rengi belirlemesini isteyin. Sizin için seçilmiş fondötenin gün ışığında oldukça doğal durması ve cildinizde maske hissi yaratmaması gerekiyor. "03 numara likit fondöten esmer tenli kadınlar üzerinde harikalar yaratacak" diyor Fred Farrugia. (Sephora'larda)


Elmacıklara ne demeli?


Pembe dudaklar bir esmeri ne kadar solgun gösteriyorsa, elmacık kemiklerde de aynı etkiyi yaratacaktır. Bu yüzden elmacık kemikleriniz için önce bir bronzlaştırıcı uygulamak yüzünüze doğal ve sağlıklı bir ışıltı kazandıracak. Fakat cildinizin kusurlarını meydana çıkarmak istemiyorsanız, aşırı uygulamadan kaçınız. Fred Farrugia, bu kategoride sizin için bronzlaştırıcı pudranın yanında turuncu krem allığı öneriyor. Biraz dana cüretkar hissetmek istiyorsanız, şu anda genç Hollywood yıldızlarının vazgeçemediği koyu yanakları kendiniz de deneyebilirsin. "Alın bölgesi, yanaklar, çene ve burnuna uyguladığınız bronzlaştırıcıdan sonra şeftali tonlarında bir allığı, (elinize aldığınız iki kalemden birini burnun altında yatay, diğerini de gözün bitiş noktasında dikey tutup ikisinin kesiştiği noktaya) hafif dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz" diyor makyaj artisti Philip Luke. Böyle bir uygulama yaptıktan sonra gözleri vurgulamayı, dudaklarda ise abartıdan kaçınmayı unutmayın. L'Oreal Glam Bronze Compact Powder tam size göre. (Kozmetik mağazalarında)

Gözleri vurgulayın...


Koyu renk saçlar ve mavi gözlere sahip olanlar; mürdüm, zümrüt yeşili ve koyu kahverengi gözlerinizi büyüleyici gösterecek renkler arasında yer alıyor. Kaçınmanız gereken renk ise mavi, çünkü bu renk gözlerin gücünü azaltacak. Koyu mavi eye liner kullanmakta ise özgürsünüz.


Koyu saç rengi ve yeşil gözleriniz varsa, çılgın mor, koyu yakut kırmızısı ve amber kahvesi gibi renkler sizi bir mücevher gibi göstermeye yetecek de artacak. Yeşiller ve turkuazlar ise sizin için büyük makyaj hataları olur.


Peki ya koyu saçlı ve kahverengi gözlüler ne yapmalı? Koyu şarap rengi, koyu menekşe rengi ve koyu yeşil (hele ki bir de gözlerinizde yeşil hareler varsa) kadifemsi bakışlara sahip olmanızı sağlayacak.

Kendinizde biraz farklılık yaratabilirsiniz!


Makyaj ipuçları size ne yapmanız gerektiğini söyleyebilir. Fakat kendinizde neyin en iyi olacağına karar verecek tek mercii sizsiniz. Bu yüzden farklı makyaj tarzları denemekten sakın çekinmeyin. Sadece bu denemeleri, eğer iyi duracağına emin değilseniz, özel gecelere ya da kutlamalara denk getirmemeye çalışın. Gün içerisinde nasıl göründüğünüz ve ne kadar güzel olduğunuz, nasıl hissettiğinizle ilgilidir. Bu yüzden yeteneklerinizi bu anlarda kendi teninizde göstermekten kaçınmayın. Fakat yaptığınız makyaj yüzünüzde alerjik bir duruma neden oluyorsa, o ürünleri bir daha kullanmayın ve zaman geçirmeden bir dermatoloğa görünün.

Kaynak: Women's Health